devilinsky

Chokladterrin med mango & passionsfrukt

Recept Permalink0
Botten
150 g digistivekex
75 g smör
3/4 tsk malen kardemumma
1 1/2 krm salt
 
Fyllning
300 g mörk chokald (70 %)
150 g smör
1 msk honung
4 rumsvarma ägg
 
Topping
1 stor mango
4 passionsfrukter
1 kruka mynta
 
Gör såhär:
Botten:
Mixa kexen i en matberedare & blanda ner smör & kryddor. Klä en form 20x20 (8 port) cm med plastfolie. Tryck ut smeten i botten.
 
Fyllning:
Smält choklad, smör & honung i vattenbad eller i mikro till ca 60 grader. Separera äggen & tillsätt gulorna en i taget under vispning. Låt svalna lite.
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum & vänd ner i smeten. Häll i formen.
Ställ i kylen minst 6 timmar innan servering
 
Topping:
Skala & skär mangon i tärningar.
Dela & gröp ur passionsfrukterna.
Blanda med mangon.

Skär terrinen i bitar.
Toppa med fruktblandningen & mynta vid servering
 
Till top