Fudge
1 1/2 dl Arla vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 dl vit sirap
1 tsk havssalt
50 g Arla smör
100 g mjölkchoklad
Blanda grädde, socker, sirap & salt i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp & rör tills sockret har smält.
Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet & har en temperatur på 123 grader.
Dra kastrullen från värmen & låt svalna något. Hacka chokladen & skär smöret i tärningar.
Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet & har en temperatur på 123 grader.
Dra kastrullen från värmen & låt svalna något. Hacka chokladen & skär smöret i tärningar.
Rör ner choklad & smör i smeten & rör tills det smält.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt svalna.
Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt