devilinsky

Gelehallon

Recept Permalink0
Ca 50 st 10 st gelationblad 225 g frysta hallon 1 dl strösocker 50 g glucossirap Garnering: Strösocker Ev lite citronsyra Gör såhär: 1. Börja med att tina upp bären, mosa & passera dem genom en sil så att du får en hallonpuré. Ställ en kastrull på en våg & tillsätt hallonpuré & tillsätt vatten så att du totalt har 250 g vätska. 2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. 3. Blanda ner glycossirap & strösocker i kastrullen & låt koka upp tills sockret löst upp sig. 4. Krama ur gelatinbladen & smälte gelén. 5. Olja formen med lite naturellolja. Låt gelénsvalna något & fyll sedan formarna. Ställ i kylskåp i ca 2 timmar tills de stelnat helt. 6. Ät geléhallon precis som de är, eller rulla dem i lite socker. För lite syrligare geléhallon, så kan du blanda i lite citronsyra i strösockret, det blir så gott!! TIPS När man rullar dem i socker så kan du börja smälta, om jag gör det så brukar jag låta dem ligga & torka i 12-24 timmar först
Till top