Ca 50 st
10 st gelationblad
225 g frysta hallon
1 dl strösocker
50 g glucossirap
Garnering:
Strösocker
Ev lite citronsyra
Gör såhär:
1. Börja med att tina upp bären, mosa & passera dem genom en sil så att du får en hallonpuré. Ställ en kastrull på en våg & tillsätt hallonpuré & tillsätt vatten så att du totalt har 250 g vätska.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
3. Blanda ner glycossirap & strösocker i kastrullen & låt koka upp tills sockret löst upp sig.
4. Krama ur gelatinbladen & smälte gelén.
5. Olja formen med lite naturellolja. Låt gelénsvalna något & fyll sedan formarna.
Ställ i kylskåp i ca 2 timmar tills de stelnat helt.
6. Ät geléhallon precis som de är, eller rulla dem i lite socker.
För lite syrligare geléhallon, så kan du blanda i lite citronsyra i strösockret, det blir så gott!!
TIPS
När man rullar dem i socker så kan du börja smälta,
om jag gör det så brukar jag låta dem ligga & torka i 12-24 timmar först