Ingridienser ca 40 bitar
2 dl floursocker
150 g turkisk peppar
300 g marshmallows
2 påsar geléhallon (á 170 g)
Fler smaker
Salt möter sött
200 g fudge (skuren i bitar)
1 1/2 dl salta hackade jordnötter
Persikosmak
160 g halverade persiko gelegodisar
2 dl rostad kokos
1 tsk chiliflakes
Gröna grodor & grönpeppar
25 grönagrodor gelegodis ( i bitar, ca 200 g )
2 tsk mortlad torkad grönpeppar
Gör såhär:
1. Häll ut floursockret i en form, ca 20x30 cm.
Floursockret måste täcka botten på formen ordentligt.
2. Lägg laktriskaramellerna i dubbla fryspåsar.
Krossa dem fint med botten av en kastrull.
3. Blanda marshmallows & geléhallon (eller annan valfri gelé/fudge smaksättning)
i en stor glasskål. Smält i ca 2 1/2 minuter i mikrovågsugn på 750 watts effekt.
Starta timer
4. Vänd runt det smälta godiset till en jämn smet. Blanda i laktriskrosset (eller anann torr smaksättning) & häll upp smeten i formen med floursocker.Jämna ut smeten. Låt kallna i kylen.
5. Skär längs kanterna för att få ut marshmallowsen ur formen.
Vänd en & lägg ovansidan i sockret så att den blir lättare att klippa.
6. Klipp bitar med sax & doppa kanterna i floursocker. Förvara i rumstemeperatur