devilinsky

Sega hallonremmar

Recept Permalink0
6 dl hallon/jordgubbar eller 3 dl färdig hallonpuré 0,5 tsk citronsaft 1-2 msk agavesirap/ljussirap/honung Gör såhär: 1. Om du anvädner färska eller frysta bär kokar du upp bären & mosar dem. Sila dem genom en sil för att få bort kärnorna. Då får du en fin puré som du smaksätter med valfri sötning & pressad citronsaft tills du tycker att det är gott. Smaken blir mer koncentrerad när den är torkad. 2. Häll ut bärpurén på en plåt med bakplåtspapper, ca 2 mm tjockt lager. Har du en silikonmatta (gummisilikonmatta) är det bättre att använda, bakplåtspappre krusar sig när det blir fuktigt. På silpmatta får du släta fina remmar. 3. Låt dem torka i ugnen på 70 rader i ca 4 timmar. Öppna luckan ibland för att släppa ut ånga. När det inte är blött i mitten längre är de klara, håll lite koll. 4. Klipp eller skär remmar, ca 2,5-3 cm breda. Du kan strö strösocker eller floursockeröver dem om du inte vill att de skall klibba ihop sig
Till top