6 dl hallon/jordgubbar eller 3 dl färdig hallonpuré
0,5 tsk citronsaft
1-2 msk agavesirap/ljussirap/honung
Gör såhär:
1. Om du anvädner färska eller frysta bär kokar du upp bären & mosar dem.
Sila dem genom en sil för att få bort kärnorna.
Då får du en fin puré som du smaksätter med valfri sötning & pressad citronsaft tills du tycker att det är gott.
Smaken blir mer koncentrerad när den är torkad.
2. Häll ut bärpurén på en plåt med bakplåtspapper, ca 2 mm tjockt lager.
Har du en silikonmatta (gummisilikonmatta) är det bättre att använda, bakplåtspappre krusar sig när det blir fuktigt. På silpmatta får du släta fina remmar.
3. Låt dem torka i ugnen på 70 rader i ca 4 timmar. Öppna luckan ibland för att släppa ut ånga.
När det inte är blött i mitten längre är de klara, håll lite koll.
4. Klipp eller skär remmar, ca 2,5-3 cm breda.
Du kan strö strösocker eller floursockeröver dem om du inte vill att de skall klibba ihop sig